عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: برای کنترل این بیماری راهکارهای زیادی داریم که واکسیناسیون جزو مهم ترین این اقدامات است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: برای کنترل بیماری کووید19 راهکارهای زیادی داریم که واکسیناسیون جزو مهم ترین این اقدامات است.
دکتر جواد هارونی افزود: در ابتدای شیوع کرونا کمتر کسی فکر میکرد که این اپیدمی این قدر طولانی شود و خوش بینانه ترین پیش بینی ها این بود که با گرم شدن هوا مشابه بیماری هایی چون آنفولانزا شیوع کرونا کمتر شود، اما این ویروس سر سازگاری با هیچ سناریویی نداشت و هم چنان مسئله اول بهداشت در جهان است.
چرا علیرغم دریافت هر سه دوز واکسن باز هم افراد به بیماری مبتلا شده اند و آیا واکسنها کارایی لازم را ندارند؟
وی در پاسخ به این ابهام ادامه داد: اولاً ماهیت ویروس به طور مداوم در حال تغییر بوده و سویه های جدید آن ممکن است از نظر سرایت پذیری قوی تر شوند و این امکان وجود دارد که گروههای حساس مختلفی را درگیر نماید، برای مثال شیوع آن در کودکان بیشتر باشد.
دکتر هارونی تصریح کرد: این را نیز باید در نظر بگیریم که در زمان تلقیح واکسن تا رسیدن به حداکثر ایمنی مدت زمانی طول خواهد کشید و ممکن است تا زمان رسیدن به آن حد از ایمنی فرد با ویروس مواجه و به آن مبتلا شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه واکسن های کووید ۱۹ بیشتر باعث کاهش شدت عوارض بیماری و پیشگیری از مرگ ناشی از آن می شود، یادآور شد: هیچ یک از سازندگان واکسن های موجود تاکنون ادعا نکردهاند که اگر کسی از واکسن استفاده کند، دیگر به بیماری مبتلا نخواهد شد. بنابراین باید هم چنان اقدامات پیشگیرانه نظیر استفاده صحیح از ماسک و فاصله فیزیکی را رعایت نمود.
وی اضافه کرد: در ابتدای همه گیری کرونا متاسفانه تعداد بسیار زیادی از پزشکان و پرستاران به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند، اما با شروع واکسیناسیون به ندرت شاهد جان باختن کادر سلامت هستیم که این خوشبختانه از اثرات واکسن است، زیرا پرستاران و پزشکان جزو نخستین گروه هایی بودند که در برابر بیماری واکسینه شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پایان خاطر نشان کرد: توصیه ما به مردم این است که در اولین فرصت با در دسترس ترین واکسن، روند واکسیناسیون خود را تکمیل نمایند.